Träff Under Stjärnorna

Träff under stjärnorna

Hej och välkomna till årets upplaga av träff under stjärnorna.

Den går i år av stapeln 7 till 8 september med verksamheter och föredrag, som förhoppningsvis passar de flesta av Sveriges astronomiintresserade.

Träffen smygstartar redan veckan innan. det finns sannolikt folk på observatoriet från måndagen som grejar inför träffen. Om man vill kan man dyka upp redan lite tidigare, om vädret tillåter. Klubbens observatorium är om vädret tillåter öppet för observationer både på dagen och natten om vädret tillåter.

Från fredagens kvällning så öppnar Café Gastronomen med vårt välkända sortiment av kaffe, smörgås, korv, mm. Detta håller öppet under hela helgen med undantag för supén och stänge förhoppningsvis sent.

Under fredagen är det lite friare aktiviteter med mingel, fika och observationer. Det kan även bjudas på något föredrag på kvällen samt om någon har något att visa så finns det möjlighet till detta.

Som huvudföredragshållare på lördagen kommer Hans Olofsson från Onsala rymdobservatorium att gästa oss med ett föredrag titulerat "Ett spektakulärt slut på en röd jättestjärnas liv"

I år bjuds vi också på Svensk Amatörastronomisk Förenings årsmöte ock då kommer årets Amatörastronomiska pris delas ut. Johan Warell kommer också hålla ett föredrag i samband med detta.

Även i år komme amatörastronomins meste meteorolog att hålla ett föredrag om en spännande stjärnbild. Alltid lika spännande vilken som kommer upp på tapeten i år.

Givetvis finns det möjlighet att ordna in ett eller flera kortare bidrag under lördagens eftermiddag. Det är bara att höra av sig till undertecknad antingen före träffen eller under träffens gång så bör vi kunna ordna detta.

I vanlig ordning så bjuds det på en supé på lördagskvällen, så alla orkar observera hela natten sen.

På söndag så kommer det på mångas begäran erbjudas ett besök på Kvarnstensgruvan Minnesfjället för de som är intresserade, vilket kommer ske runt kl 12. Där kommer Werner Herthnek vara guide.

För att anmäla sig till denna tillställning så går det till som följande:

Det går att anmäla sig i förväg till själva träffen och supén genom att betala in anmälningsavgift till klubbens bankgiro vilket är 5669-1918. Ange i meddelandefältet vad som avses så vi kan spåra er betalning.

Det går även att anmäla sig i förväg genom e-post till undertecknad s.persson@mac.com och betala på plats för den som önskar. I år har klubben införskaffat Swish som fungerar bra att betala med på plats.

Om man har endast tänkt att bevista träffen går det bra att anmäla sig och också betala anmälningsavgiften på plats genom kontant eller swish.

För de som har tänkt bevista supén så måste ni anmäla ert deltagande till denna i förväg, senast veckan innan. Det går inte att garantera någon plats på supén annars om det inte kommit in något återbud, så, har ni tänkt att vara med på denna, anmäl er i förväg för garanterad plats. Vi har också endast ett begränsat antal platser, så först till kvarn.....

Anmälningsavgiften för detta kalas är som förra året 100 kronor och supén kostar även i år 170 kronor.

Så med dessa rader vill vi önska er alla välkomna till årets upplaga av Träff Under Stjärnorna.

Sören Persson/MAK