Senaste nytt

Kvällens månadsmöte är flyttat till observatoriet på grund av dåligt väder. Vi samlas på observatoriet i vanlig tid.

2015-05-04 12:13:26
Av Sören PerssonPå måndagen den 13 april har klubben månadsmöte. Gunnar Sporrong​ kommer att hålla föredrag om livsbetingelser i universum. Om vädret tillåter blir det observationer efter föredraget, det finns också kaffe att inhandla. Välkomna!

2015-04-10 12:39:33
Av Sören PerssonÖppet hus.

19 och 20 mars håller vi öppet hus på Bifrostobservatoriet med anledning av solförmörkelsen fredagen den 20.

På torsdagen håller vi öppet på kvällen och alla klubbens teleskop står till förfogande för att observera i.

På fredagen öppnar vi redan på förmiddagen, i god tid innan solförmörkelsen och vid klart väder så finns det ett flertal teleskop framme, där man kan observera solen och förmörkelsen. Vi håller även öppet på kvällen så att observeringarna kan fortgå hela natten om så önskas.

Vi kommer att bjuda på föredrag, samkväm. Kaffe kommer att serveras, mm.

Välkomna till denna chans att besöka ett observatorium och observera i ett riktigt teleskop samt få lära er lire om rymden och de himlakroppar som finns där.

Mariestads Astronomiska Klubb

2015-02-03 10:36:03
Av Sören PerssonRune Fogelquist

Vi på Mariestads Astronomiska Klubb har tyvärr det sorgliga budskapet ett föreningens mångåriga ordförande och redaktör för Asterisken har under de senaste dagarna gått bort.

Vi på föreningen beklagar djupt detta och känner stor saknad efter Rune som var en av Sveriges amatörastronomis förgrundsgestalter.

Då Rune varit redaktör för Asterisken så har vi tills vidare ej någon möjlighet att ge ut några ytterligare nummer av tidningen.

För information om föreningens aktiviteter hänvisar vi tills vidare till vår hemsida samt vår sida på Facebook som kommer att uppdateras regelbundet.

Sören Persson/MAK

2014-01-09 19:45:10
Av Sören PerssonVi har nu skapat en facebook-sida.
Ni får gärna besöka sidan och gilla den för att även där för löpande information om klubbverksamheten samt andra astronomiska nyheter.

MAKs facebook-sida hittas på nedanstående länk.
https://www.facebook.com/mariestadsastronomiskaklubb

2013-10-08 18:22:23
Av Jimmy Nordström